World Cancer Day

In 2012, cancerul a omorat trei europeni in fiecare minut, iar specialistii estimeaza ca aceasta cifra se va dubla in urmatorii 20-25 de ani.

Autoritatile UE au datoria sa sprijine mult mai puternic statele membre in lupta impotriva cancerului, atat prin resurse, cat si prin reglementari foarte stricte in domeniul sanatatii. Iar una dintre zonele unde UE trebuie sa-si asume un rol mai activ este preventia: tot mai multe dovezi arata legatura dintre cancer si stilul de viata, ceea ce sugereaza ca in multe situatii imbolnavirea ar putea fi prevenita prin schimbari simple precum renuntarea la fumat si alcool, alimentatia sanatoasa si miscarea.

parlimag cancer 2
Pe larg despre toate acestea, dar si despre Carta Europeana a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, pe care o lansam pe 4 februarie alaturi de European Cancer Concord si European Cancer Patient Coalition – in editorialul pe care am fost invitata sa-l scriu pentru publicatia The Parliament Magazine, cu prilejul Zilei Mondiale de lupta impotriva Cancerului: http://www.dacianasarbu.ro/2014/02/03/ue-trebuie-sa-sprijine-statele-membre-in-lupta-impotriva-cancerului-prin-resurse-si-reglementari-mai-stricte-in-domeniul-sanatatii/
http://www.theparliament.com/digimag/issue383

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.