Alzheimer: pe langa finantare, e nevoie de constientizare si intelegere

Parlamentul European este una dintre institutiile atent implicate si serios preocupate de maladia Alzheimer si de bolile neurodegenerative in general. Prin numeroase propuneri si decizii, legislativul european a aratat interes real pentru a imbunatati sansele celor care se confrunta cu aceste afectiuni, dar si pentru a pregati mai bine societatile europene in efortul de gestionare a acestor imbolnaviri.

Chiar saptamana aceasta, in cadrul plenarei de la Strasbourg, vom avea ocazia sa votam noul Program de Sanatate al Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020, care tocmai a fost convenit cu Consiliul si care contine prevederi speciale privind alocarea de fonduri pentru cercetare si alte activitati legate de tulburarile neurodegenerative. Comisia Europeana trebuie sa vina ulterior cu o propunere de alocare financiara care sa demonstreze ca ia in serios amploarea fenomenului si ca intelege evolutia si prognozele privind cresterea acestuia. adult helping senior in hospital Insa nu doar despre cifre si bani este vorba, atunci cand vorbim de bolile neurodegenerative. Pe langa finantare, e nevoie si de constientizare si intelegere. Suferinzii si familiile lor se lovesc adesea de ziduri de ignoranta sau pasivitate, iar acest lucru le ingreuneaza lupta. Tocmai de aceea evenimente precum Conferinta Nationala Alzheimer joaca un rol atat de vital – sunt momente in care societatea afla si are sansa de a intelege, sunt prilejuri in care fiecare dintre noi poate invata si poate reflecta. Treptat, putem ajunge sa fim, ca societate, mai pregatiti si mai empatici.

„Solidaritate” e un cuvant pe care il rostim poate prea rar. Dar solidaritatea, in toate sensurile sale, e strategia pe care trebuie s-o aplicam, ca societate, si in cazul gestionarii acestui fenomen. Iar cei care au pe cineva drag afectat de aceasta maladie inteleg cel mai bine acest lucru.

(mesaj transmis cu ocazia Conferintei Nationale Alzheimer 2014)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.