Sindicatul doctorilor britanici susține demersul Dacianei Sârbu de a-i apăra pe medicii romani de atacurile extremiștilor

COMUNICAT DE PRESA

Asociația Medicala Britanica (BMA) susține demersul eurodeputatei Daciana Sârbu de a-i apăra pe medicii romani în fata atacurilor politicienilor extremiști din Regatul Unit, mulțumindu-i acesteia pentru implicare.

„Susținem principiul liberei circulații a profesioniștilor în Uniunea Europeana si recunoaștem contribuția extrem de prețioasa pe care medicii romani o aduc la funcționarea sistemului sanitar britanic si a altor sisteme publice vitale”, se afirma in scrisoarea adresata eurodeputatei PSD de către Dr Mark Porter, președintele BMA. Asociația Medicala Britanica (BMA) este sindicatul si asociația profesionala a medicilor si studenților la medicina din Marea Britanie, o structura cu vechi tradiții, fondata in 1832.

„Încercarea de transformare a medicilor străini în țapi ispășitori este inacceptabila si incorecta”, se arata in mesajul transmis de BMA ca răspuns la apelul adresat de Daciana Sarbu către forurile medicale britanice, prin care eurodeputata PSD le cerea acestora sa ia apărarea personalului medical imigrant, in rândul căruia se regăsesc si foarte mulți romani. Criticile îndreptate împotriva personalului medical imigrant de către politicieni extremiști precum Nigel Farage sunt nemeritate si greșite, arătând o totala lipsa de apreciere pentru munca excelenta a medicilor si asistentelor proveniți din afara Regatului Unit, a arătat eurodeputata in apelul sau.

Punctul sau de vedere este susținut de BMA, care precizează in răspunsul sau:„Politicienii ar trebui sa se abțină de la folosirea unui limbaj provocator si sa se concentreze pe dezvoltarea de soluții realiste la problemele cu care se confrunta sistemul sanitar britanic”.

Mai mult, organizația se angajează sa pledeze cauza medicilor străini – inclusiv romani – în relația cu principalele partide din Marea Britanie: „Pe măsura ce se apropie alegerile generale din Regatul Unit (7 mai 2015), ne vom adresa partidelor politice pentru a le ajuta sa înțeleagă importanta medicilor străini pentru sistemul nostru de sănătate”. Asociația Medicala Britanica își exprima si disponibilitatea de a coopera cu structuri din Romania si din Uniunea Europeana pentru aceste obiective: „Vom continua sa colaboram cu partenerii noștri europeni, inclusiv cu asociațiile medicale romanești, pentru a genera soluții sustenabile”.

Asociația Medicala Britanica este sindicatul si asociația profesionala a medicilor si studenților la medicina din Marea Britanie, si fondatoarea British Medical Journal, una dintre cele mai prestigioase publicații ale lumii medicale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.