Brain/Mind/Pain

Unul din 3 europeni sufera de o problema neurologica si unul din 5 – de o forma de durere cronica. Mai mult de jumatate dintre europenii care sufera de epilepsie se simt stigmatizati si 30% dintre ei nu-si dezvaluie niciodata boala, de teama sa nu-si piarda locul de munca. Accesul la tratament pentru cei care sufera de scleroza multipla variaza de la 13% in Polonia pana la 69% in Germania. Doua treimi dintre europenii afectati de probleme ale creierului nu primesc tratament.
Sunt realitati socante, care arata dificultatile cu care se confrunta cei cu afectiuni neurologice in Uniunea Europeana, inclusiv in Romania.

De aceea am sustinut crearea unui grup europarlamentar de sprijin pentru pacientii cu boli neurologice, impreuna cu organizatiile care ii reprezinta, Pain Alliance Europe si European Federation of Neurological Associations. Sunt co-presedinta a acestei structuri, alaturi de colegii eurodeputati Marian Harkin (Irlanda) si Jeroen Lenaers (Olanda), si astazi am avut prima intalnire. Ne propunem sa sprijinim nu doar campaniile de constientizare publica, dar si intarirea legislatiei, in favoarea milioanelor de europeni loviti de aceste maladii.BMP-logo5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.