Un inceput optimist

Am avut un inceput de saptamana luminos, fiindca acesti oameni frumosi m-au primit in casa lor. O casa speciala, unde sunt gazduite, in conditii mai mult decat decente, sase persoane cu dizabilitati carora li se ofera sansa de a trai o viata cat mai aproape de normal, departe de sistemul institutionalizat in care si-au petrecut cea mai mare parte a vietii.
Acest camin din Mihailesti exista datorita implicarii Asociatiei Pro ACT, care lupta pentru dezinstitutionalizarea persoanelor adulte cu dizabilitati si pentru integrarea lor in locuinte in comunitate – deocamdata 19 persoane sunt integrate in program, si se lucreaza pentru extinderea lui la 36 de locuri, in Giurgiu si Bucuresti. Suportul tehnic si financiar vine de la Open Society Foundation. Echipa lor propune acest model de locuinte in comunitate, ca alternativa la caminele ce functioneaza in prezent in Romania; calculele lor arata ca e posibil, inclusiv prin folosirea fondurilor europene. Impreuna vom discuta despre solutiile lor pentru persoanele cu dizabilitati si cu Ministrul Muncii, Rovana Plumb, careia ii multumesc pentru ca a acceptat acest dialog cu multa deschidere.
Am vazut si eu, de-a lungul anilor, acele reportaje cutremuratoare despre caminele pentru persoane ce necesita ingrijire speciala, de aceea m-a interesat sincer sa vad cum functioneaza acest model diferit. Azi a fost o zi adevarata si optimista de primavara, si pentru ca am vazut ca un astfel de camin poate fi cu adevarat primitor, cald si decent. Si visez la ziua cand acele reportaje nu vor mai avea obiect

.Featured image

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.