Accesul la medicamente

Saptamana trecuta la Strasbourg am participat la a doua intalnire a grupului de lucru creat de socialistii europeni pe tema accesului la medicamente.

E un task force nou creat, pornind de la problemele reale legate de preturile medicamentelor, evolutia cercetarii in domeniul farmaceutic, nevoia de transparenta, rolul agentiilor europene in materie.
Pe scurt, discutam despre ce putem face, la nivel de legislatie europeana, pentru ca europenii (in special grupurile dezavantajate si cei din statele mai putin dezvoltate) sa nu se mai loveasca de atatea dificultati atunci cand au nevoie de medicamente. In iulie vom organiza un workshop unde invitam reprezentantii Comisiei si ai ONG-urilor din acest domeniu, axat inclusiv pe efectul crizei economice asupra accesului la produse farmaceutice.
Unul dintre subiectele fierbinti pe agenda grupului este accesul populatiei rome la ingrijire medicala – una din marile probleme cu care se confrunta aceasta comunitate. Cel mai probabil va fi solicitat un studiu, vor fi dezbateri in comisiile de Sanatate si Libertati civile, dar cel mai important e ca tema sa fie o prioritate la varful UE, iar banii alocati deja de institutiile europene pentru acest obiectiv sa ajunga unde trebuie: in comunitati, la cei care au mare nevoie de ei.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s