„Cred ca austeritatea va fi tema anului 2016 in Europa”

LSO_1012R: In noul mandat de europarlamentar, activati in aceleasi comisii, dar faceti parte dintr-o delegatie (PSD) mai numeroasa. Ati perceput vreo schimbare fata de mandatul trecut, exista provocari noi in Parlamentul European?

DS: Cu siguranta da. Ultimele luni au fost dominate de problema Greciei, care este o provocare pentru toate institutiile, nu doar pentru Parlament. Si va ramane o provocare, inclusiv in plan ideologic.

Practic, ce vedem acum e o resuscitare a discutiei despre austeritate. Noi am combatut-o puternic inclusiv la Bruxelles, in perioada guvernarii Boc, si am vorbit despre dezastrul produs de taierile din acea perioada. Acum colegii populari par ca sterg cu buretele tot ce s-a intamplat (inclusiv experienta Romaniei) si impacheteaza din nou austeritatea ca pe o solutie minune. Vor fi multe discutii in contradictoriu, si ele se vor prelungi mult. Cred ca austeritatea va fi tema anului 2016. Si ma tem ca, la fel ca in anii trecuti, vocile care o combat nu vor reusi sa se auda suficient.

R: S-a vorbit imediat dupa alegerile europarlamentare de catastrofa succesului urias al candidatilor extremisti. Se simte prezenta lor in Parlament?

DS: Absolut! Acum tocmai si-au creat inca un grup, condus de doamna Le Pen, in afara celui in care se manifesta Nigel Farage. Sunt multi, si continua cu actiunile cu care ne-au obisnuit – dar cel mai important pentru noi e ca sunt in continuare deranjati de romani. Trebuie sa spun ca noi, deputatii PSD, suntem singura delegatie din Parlamentul European care a reactionat de fiecare data cand au fost atacuri la adresa romanilor. Si impreuna, ca grup, si individual.

Eu m-am batut cu Farage si in mandatul trecut, si in acesta, si n-o sa ma opresc. Mai ales ca intotdeauna am gasit aliati foarte valorosi. Am protestat, de exemplu, cand Farage a atacat personalul medical provenit din Romania, si am cerut sprijinul celor mai importante foruri medicale din Marea Britanie.

Stiu cat de muncitori sunt medicii si asistentele noastre, cate sacrificii fac sa-si construiasca o viata mai buna in Marea Britanie si cat de apreciati sunt acolo. Si am primit un mesaj extraordinar de sprijin chiar de la cel mai vechi si mai important sindical medical de la Londra.

(fragmente din interviul acordat romaniatv.net)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.