Ecologism si realism

Sustin politicile de mediu si cred ca e nevoie de masuri puternice pentru imbunatatirea calitatii aerului in toata Europa.

DS foto agri 2Azi in Parlamentul European, am votat insa impotriva majoritatii propunerilor comisiei de Mediu referitoare la noua legislatie privind calitatea aerului, pentru ca ele ar fi o lovitura mult prea dura pentru Romania, ar aduce costuri si poveri administrative dificil de suportat in primul rand de catre populatie, dar si de catre sectoarele economice. 

Ar fi o povara disproportionata pentru o tara cu infrastructura inca invechita si cu posibilitati inca reduse comparativ cu statele bogate din UE!

Directiva in forma propusa initial de Comisia Europeana contine tinte mai rezonabile si ofera un echilibru mai corect intre politica de mediu si realism. Nu voi sustine nicio crestere viitoare a acestor tinte, deoarece ar afecta Romania.

La fel m-am opus in Comisia de Mediu si atunci cand s-a discutat o propunere de limitare a emisiilor poluante provenite de la instalatii medii de ardere, sub incidenta careia intra si centralele termice vechi. La fel voi vota de fiecare data, fiindca am convingerea ca e nevoie de echilibru in legislatia anti-poluare, indiferent cat de ecologisti suntem.

Si o precizare necesara: cateva website-uri au scris zilele trecute (cu bune intentii, sunt sigura) despre o „directiva” votata de noi in Parlamentul European care ar insemna inchiderea unor termocentrale. As vrea sa atrag atentia ca nu era vorba de o directiva, ci de o simpla rezolutie a Parlamentului, cu caracter nelegislativ si lipsita de obligativitatea aplicarii. Ea reprezinta punctul de vedere al acestei institutii in cadrul conferintei de la Paris privind schimbarile climatice, si nicidecum o masura aplicabila in curand, asa cum s-a speculat in mod alarmist. Mai trebuie precizat ca la aceasta conferinta Uniunea Europeana este reprezentata de Comisia Europeana si nu de Parlament, si nu cunoastem inca pozitia pe care o va adopta respectiva institutie acolo. Deci rezolutia votata este o simpla declaratie de intentie si nimic mai mult. Rezultatele negocierilor de la Paris le vom afla cu totii peste cateva saptamani.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.