Bruxelles/Strasbourg · Hrana sanatoasa

Suntem ceea ce mancam

Dr Mihaela Bilic este invitata speciala a conferintei pe care o voi gazdui pe 16 martie la Bruxelles, despre impactul obiceiurilor alimentare asupra sanatatii.

Alaturi de alti specialisti precum Dr Roberto Bertollini (reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii la UE), Dr Andre Van Gossum (directorul Societatii Europene pentru Nutritie Clinica si Metabolism – ESPEN), Dr Valeriu Curtui (conducatorul departamentului de Nutritie al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara – EFSA), vom incerca sa obtinem raspunsuri la cateva intrebari cheie: cum putem sa ne protejam de imbolnavire prin optiunile pe care le facem in legatura cu hrana si stilul de viata; cum ne hranim sanatos intr-o lume dominata de alimente procesate si junk food; cum promovam alimentatia benefica.

„Cititi atent etichetele produselor ca sa stiti exact ce mancati”. E un sfat pe care il auzim adesea din partea nutritionistilor – si e un sfat corect. Ce facem insa cand pe etichetele alimentelor gasim insiruiri interminabile de substante care ne amintesc de experimentele din laboratoarele de chimie? Exact aceasta confuzie este ilustrata vizual, in stil pop art, de artistul de origine romana Valentin Duceac, a carui expozitie – INGREDIENTE – va fi inaugurata cu acelasi prilej la Parlamentul European.

carton DS _FB (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s