Nevoia de masuri de impact impotriva obezitatii

iStock_000018656792_Large

Un studiu recent[1] confirma faptul ca unul din trei copii intre 6 si 9 ani este obez sau supraponderal. Costul tratarii problemelor generate de obezitate se ridica acum la o zecime din cheltuielile totale pentru sanatate in Europa.

Totusi, nu se fac deloc progrese pentru oprirea acestei tendinte. E inadmisibil faptul ca lupta impotriva obezitatii se duce prin strategii pe hartie, si absolut nimic concret! E nevoie de actiuni vizibile si rezultate concrete!

E nevoie ca oamenii sa aiba la dispozitie tot ce le trebuie pentru se feri de acest pericol: informatii corecte; alimente sanatoase la preturi decente; protectie fata de publicitatea inselatoare la produsele nocive, mai ales cele destinate copiilor.

Am propus recent un proiect pilot pentru crearea unei platforme de informare si invatare despre nutritie. L-am gandit ca pe o sursa accesibila de idei si informatii, pe care sa se poata baza parintii si institutii precum gradinitele atunci cand planifica hrana copiilor in fiecare zi. Astfel de masuri directe pot contribui la stoparea fenomenului obezitatii. Sper ca proiectul sa fie sustinut de colegii deputati.

[1] Realizat de UEG (o asociatie europeana de gastroenterelogie)

 

(Discurs sustinut in plenul PE de la Strasbourg)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.