Xenofobie la Londra?

Mai multi ministri britanici, in frunte cu premierul Theresa May, transmit mesaje implicit xenofobe, cu referire la cetatenii straini care muncesc in Regatul Unit. Doamna May afirma ca medicii straini lucreaza acolo „interimar”, pana cand va exista suficient personal medical autohton calificat pentru a ocupa toate locurile de munca din sistemul medical. Ministrul Sanatatii a avansat chiar un termen in acest sens – anul 2025, dupa care spitalele britanice nu vor mai avea nevoie de personal provenit din strainatate.
Ministrul de Interne vrea sa forteze companiile sa declare public proportia de angajati veniti din afara tarii, aratand ca strainii nu ar trebui „sa ia slujbele pe care ar trebui sa le primeasca britanicii”.
Ministrul pentru Comert International spune ca tara sa nu-si permite sa le garanteze migrantilor din UE ca vor putea ramane in Regatul Unit dupa Brexit fiindca ei sunt „argumente cheie” in negocieri.
Astfel de afirmatii sunt extrem de periculoase, deoarece pot fi receptate ca incitari la ura impotriva strainilor, inclusiv a cetatenilor romani care traiesc si muncesc in aceasta tara fiindca statutul de cetateni europeni le da acest drept.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.