Insuficienta cardiaca afecteaza 15 milioane de europeni

DECLARATIE SCRISA referitoare la insuficienta cardiaca

 1. Insuficienta cardiaca (IC) este o provocare strategica comuna. Afectand 15 milioane de cetateni europeni, IC este cauza cea mai frecventa de spitalizare pentru persoanele in varsta de peste 65 de ani. Una din cinci persoane risca sa dezvolte IC in cursul vietii.
 2. Fara adoptarea unor masuri de prevenire concertate, numarul de cazuri de IC va creste cu 25 % pana in 2030.
 3. Riscul si povara pe care o reprezinta IC pot fi reduse in mod semnificativ prin ingrijiri multidisciplinare, prin schimbari in modul de viata, precum si prin implicarea pacientilor si gestionarea personala a situatiei de catre acestia. Aceste masuri pot promova sanatatea si calitatea vietii si pot reduce costurile.
 4. Pacientii care sufera de IC deseori nu beneficiaza de ingrijiri de calitate in conformitate cu orientarile clinice recunoscute, iar in Europa continua sa existe inegalitati majore in acest sens.
 5. Putine guverne au adoptat planuri nationale pentru IC.
 6. Atat opinia publica, cat si profesionistii din domeniul sanatati, au un nivel foarte scazut de constientizare in ceea ce priveste IC – doar 3% dintre europeni pot identifica in mod corect simptomele.
 7. Prin urmare, Comisia este invitata sa ia in considerare initiative menite:
 • sa incurajeze statele membre sa elaboreze planuri nationale cuprinzatoare pentru a imbunatati situatia si a colecta date adecvate cu privire la IC;
 • sa elaboreze o strategie la nivel european pentru a sprijini sensibilizarea opiniei publice, apararea drepturilor pacientilor, precum si schimbul de bune practici si de rezultate ale cercetarilor in domeniul IC;
 • sa sprijine formarea privind IC a medicilor generalisti si internisti, precum si specializarea si acreditarea formarii pentru asistente medicale si profesiile medicale conexe.
 1. Prezenta declaratie, insotita de numele semnatarilor, se transmite Consiliului si Comisiei.

INITIATORI:

Annie Schreijer-Pierik (PPE), Aldo Patriciello (PPE), Cristian-Silviu Buşoi (PPE), Sirpa Pietikäinen (PPE), Andrey Kovatchev (PPE), Pascal Arimont (PPE), Marc Tarabella (S&D), Victor Negrescu (S&D), Miriam Dalli (S&D), Nicola Caputo (S&D), Daciana Octavia Sârbu (S&D), Karin Kadenbach (S&D), Nessa Childers (S&D), Ian Duncan (ECR), Stelios Kouloglou (GUE/NGL), Monica Macovei (ECR), Patricija Šulin (PPE)

(text preluat de pe site-ul oficial al Parlamentului European)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.