Propunerile Dacianei Sârbu pentru protejarea copiilor de publicitatea la alimentele nesanatoase au fost adoptate azi de Comisia de Sanatate din PE

COMUNICAT DE PRESA

Comisia de Sanatate publica din Parlamentul European a dat un semnal clar ca se angajeaza in lupta impotriva obezitatii, prin stabilirea unor reguli mai ferme de protejare a copiilor de publicitatea la alimentele nesanatoase, considera eurodeputata PSD Daciana Sârbu, ale carei amendamente pe aceasta tema au fost sustinute prin vot de majoritatea colegilor.

„Astazi Comisia de Sanatate publica din Parlamentul European a facut un pas decisiv pentru a-i proteja pe cei mici de pericolul obezitatii. Am propus o serie de amendamente pentru stabilirea de reguli precise prin care copiii sa fie feriti de bombardamentul continuu al reclamelor la produse nesanatoase. Aceste propuneri urmaresc sa reglementeze clar modul in care poate fi redusa expunerea copiilor la reclamele ce promoveaza alimentele bogate in zahar, grasimi, sare. Cu sustinerea colegilor mei de la mai multe grupuri politice, am reusit adoptarea acestor propuneri. Este un important pas inainte in lupta impotriva obezitatii infantile„, afirma eurodeputata.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 25% dintre copiii de varsta scolara din Europa sunt deja supraponderali sau obezi, iar promovarea intensa a alimentelor nesanatoase influenteaza acest fenomen.
„Rezultatul votului de astazi este incurajator, dar el trebuie urmat de alti pasi pentru ca reglementarea pe care ne-o dorim sa devina realitate. Fac apel la colegii din Comisia de Cultura sa sustina la randul lor aceste amendamente. Avem doua oportunitati importante: actualul proces de revizuire a regulilor privind audio-vizualul si accentul pus pe combaterea obezitatii de presedintia malteza a Consiliului. Colegii din toate grupurile politice trebuie sa inteleaga ca au responsabilitatea de a pune sanatatea copiilor inaintea intereselor comerciale ale marilor companii”, adauga eurodeputata.
Daciana Sârbu, vicepresedinta a Comisiei de Sanatate publica (ENVI) din PE, este reprezentanta grupului S&D in procesul de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, la care comisia ENVI contribuie printr-un aviz.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.