Daciana Sârbu a condus reuniunea Comisiei de Sanatate

COMUNICAT DE PRESA

Lupta impotriva obezitatii infantile s-a aflat in discutia Comisiei de Sanatate (ENVI) din Parlamentul European, la initiativa eurodeputatei Daciana Sârbu, care a prezidat reuniunea de joi a acestei comisii, cu participarea ministrului Sanatatii din Bulgaria, ca reprezentant al presedintiei bulgare a Consiliului UE.

Deputata europeana, care este vicepresedinta a Comisiei ENVI, a tras un semnal de alarma cu privire la intarzierile inregistrate in realizarea obligatiilor asumate de Uniunea Europeana pentru combaterea obezitatii in randul copiilor si a solicitat raspunsuri referitoare la planurile concrete ale presedintiei bulgare in ce priveste reducerea promovarii catre copii a alimentelor nesanatoase, avand in vedere ca agenda legislativa permite interventii in acest sens in perioada imediat urmatoare.

„M-am bucurat sa aflu ca prioritatile enuntate de presedintia bulgara cuprind si sanatatea copiilor, inclusiv prin gazduirea unei conferinte cu privire la alimentatia sanatoasa pentru cei mici. Dupa cum stim, Planul de Actiune impotriva Obezitatii Infantile are ca obiectiv stoparea amplificarii acestui fenomen, pana in 2020. Nu mai avem mult timp! Planul isi propune si restrictionarea promovarii alimentelor nesanatoase in randul copiilor, precum si crearea unui mediu sanatos in scoli”, a afirmat eurodeputata in interventia sa, dorind sa afle de la oficialul bulgar care sunt intentiile concrete ale presedintiei bulgare pentru a contribui la realizarea acestor obiective.

Mai mult, Daciana Sârbu a solicitat detalii despre pozitionarea presedintiei bulgare in cadrul trialogului pe tema revizuirii Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, subliniind ca reprezentantii acesteia au oportunitatea de a sustine “masuri legislative puternice pentru a restrictiona publicitatea la alimentele nesanatoase adresata copiilor”.

In raspunsul sau, Kiril Ananiev, ministrul bulgar al Sanatatii, a subliniat deschiderea echipei pe care o reprezinta pentru discutarea temei marketingului alimentelor nesanatoase, admitand situatia de vulnerabilitate in care se afla copiii din acest punct de vedere si, in plus, insistand pe necesitatea promovarii hranei sanatoase. O stare mai buna de sanatate este cea mai buna investitie in viitorul Europei, a aratat oficialul bulgar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.