Protejarea albinelor – reusita de etapa in Parlamentul European

Am reusit, alaturi de colegi, reintroducerea, in raportul privind apicultura ce va fi votat saptamana viitoare in plenul PE, a unui amendament care se refera la nevoia de a proteja albinele pe plan local, inclusiv prin sprijin financiar pentru apicultorii si organizatiile locale.

Amenintarile la adresa populatiilor de albine din Europa sunt deja cunoscute, iar riscul pentru ecosistem prin distrugerea acestora este, de asemenea, clar. E timpul sa se actioneze in plan european pentru conservarea albinelor – sunt mai putin de 10 subspecii diferite in Europa in acest moment – iar acest lucru nu se poate face fara suport pe plan local, acolo unde sunt cunoscute cel mai bine masurile potrivite.

Daca scaderea alarmanta a numarului de albine este determinata de folosirea pesticidelor, de schimbarile de mediu sau de boli si daunatori, si piata de miere este la randul sau afectata de fenomene care au impact negativ si asupra consumatorilor, dar si asupra producatorilor – cel mai grav dintre ele este raspandirea mierii contrafacute.

Stiu ca multe asociatii de apicultori din Romania asteptau aceasta masura, mai ales ca Romania e cel mai important producator de miere din UE si ne dorim sa-si mentina si sa-si consolideze acest loc pe piata, si sper ca la votul de pe 1 martie amendamentul sa fie adoptat.unnamed

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.