Brain Awareness Week

DS brain awareness

Un eveniment aparte, dedicat sanatatii creierului, s-a desfasurat azi la Parlamentul European, la initiativa European Brain Council. Am avut onoarea sa fiu una dintre gazdele dezbaterii, care a fost gandita ca o tentativa a comunitatii stiintifice de a dialoga cu institutiile europene.

E un domeniu aflat mai putin in atentia decidentilor sau in discutii din spatiul public, desi impactul bolilor neurologice este major; la fel si nevoia de tratamente inovative a celor afectati. Dar si progresele uluitoare ale neurostiintei sunt subiecte fascinante, care ar merita mai multa atentie. Cred ca extinderea cercetarii in acest domeniu este necesara si sustin acest obiectiv al organizatorilor. Dar am subliniat, in mesajul meu, ca si diseminarea unora dintre aceste rezultate in societate ar trebui sa fie o tinta – nu doar comunitatea academica e interesata de aceste aspecte, ci si medicii si personalul medical de alte specializari, precum si publicul larg.

Imbatranirea populatiei si incidenta tot mai mare a afectiunilor neurologice creeaza o relevanta noua pentru acest subiect, iar preocuparea pentru mentinerea sanatatii creierului trebuie sa devina parte integranta din efortul pentru un stil de viata sanatos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.