Un nou apel la Comisie pentru limitarea grasimilor trans

20161024PHT48471-cl

Alaturi de colegii din Grupul S&D, am cerut din nou Comisiei Europene sa impuna limite legale cu privire la cantitatea de grasimi trans din produsele alimentare.

Aceasta masura a fost deja solicitata prin intermediul unei rezolutii votate si adoptate de Parlamentul European inca din octombrie 2016. Am fost unul dintre initiatorii acelei rezolutii si co-autor al sau din partea grupului socialist; dupa sustinerea foarte clara in plenul PE, am sperat ca nu va trece mult timp pana cand Comisia isi va asuma responsabilitatea si va lua decizii care sa conduca la reducerea consumului de grasimi trans, pentru a proteja oamenii de acest pericol – consumul excesiv de grasimi trans este asociat cu risc ridicat de boli cardiovasculare, dar si de diabet, obezitate, Alzheimer. Nu s-a intampla asa, pana la acest moment. De aceea, am decis sa reluam apelul nostru, in speranta ca totusi executivul european va reactiona.

In mesajul meu inclus in apelul transmis de S&D catre Comisie, am subliniat ca avem deja exemple de rezultate pozitive produse de astfel de reglementari. Nu mai e timp de asteptat sau de testat solutii mai slabe – sunt necesare urgent politici consistente. E nevoie de masuri cu efect dovedit, pentru a salva vieti. Se vorbeste mult despre modul cum obiceiurile alimentare nocive afecteaza sanatatea si despre cum ar trebui sa intervenim asupra stilului de viata, ca masura de preventie a mai multor boli. Iata un exemplu foarte clar de masura care poate tinti in mod direct un element ce tine de alimentatie, pentru a obtine efecte pozitive asupra sanatatii publice. Ce mai asteapta decidentii europeni? Nu exista niciun motiv pentru a intarzia o actiune atat de necesara!

Comisia trebuie sa actioneze acum, decisiv si curajos, pentru a proteja cetatenii europeni de riscuri grave ce le ameninta sanatatea.

TEXTUL INTEGRAL AL DECLARATIEI S&D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.