Activitate publicistica & concursuri organizate

Activitate publicistica

Traducerea, adaptarea si distribuirea unei brosuri cu sfaturi utile pentru muncitorii sezonieri din Huelva, in parteneriat cu APDHA (Asociatia pentru Drepturile Omului din Andaluzia)

Facilitarea publicarii Micului Ghid al Marii UE si redactarea unui text-prefata

Articol publicat in Green Report (revista & site) pe tema mentalitatii ecologiste in Romania

Articol publicat in European Voice, pe tema situatiei deseurilor in Romania

Articol publicat in Green Report pe tema votarii in PE a pachetului climatic

Articol publicat in revista Ecologic pe tema strategiei de mediu a PSD

 

Concursuri organizate

 Concurs de fotografie pe tema “Rauri mai curate”, menit sa aduca in atentia opiniei publice problemele legate de protejarea si salubrizarea apelor curgatoare din Romania. Pe 22 martie 2009, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, va fi organizata o expozitie cu fotografiile primite.

Concurs de eseuri pe tema „Respecta natura”, ce a premiat cinci studenti cu o excursie la Parlamentul European din Strasbourg. Acesta raspunde nevoii de a promova in Romania responsabilitatea cu privire la protectia mediului, apeland in mod direct la imaginatia si creativitatea tinerilor

Concurs de desen pe tema “Deseneaza-ti viitorul”. Asa a sunat indemnul adresat de catre eurodeputatul Daciana Sarbu, catre toti copiii hunedoreni. Cei mai talentati au primit in dar carti menite sa le recompenseze efortul.

Concurs de fotografie pe tema “Luna Padurii”, menit sa prezinte situatia grava a padurilor din Romania, amenintate grav de poluarea industriala, defrisarea abuziva  si responsabila, posibilitatile – si intentiile – foarte reduse de regenerare.