Declaratii si apeluri (selectie)

Daciana Sarbu, impreuna cu eurodeputatul Magor Imre Csibi, au trimis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, facand un apel la adoptarea cat mai rapida a propunerii legislative de interzicere a cianurii in minerit initiata de senatorii Gheorghe Funar (PRM) si Peter Eckstein Kovacs (UDMR). (21-24 aprilie)

 

Apel public catre conducerile celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, pentru  reducerea cheltuielilor cladirii Parlamentului prin inregistrarea acestei institutii in sistemul EMAS. Sistemul European de Management de Mediu si Audit (EMAS) este un instrument european prin care companiile si alte organizatii evalueaza, raporteaza si imbunatatesc efectul pe care activitatile lor il au asupra mediului inconjurator.

 

Apel adresat Patriarhului Daniel, de implicare a Bisericii Ortodoxe Romane in activitatea de protejare a mediului, prin mesaje de constientizare adresate romanilor

 

Declaratie publica privind concluziile raportului Parlamentului European pe tema mobilitatii urbane si apel la includerea acestora in dezbaterile ocazionate de campania electorala locala, in Bucuresti si in marile orase.

 

Comunicat adresat FIA de solicitare a introducerii combustibililor ecologici in competitiile automobilistice interne

 

Apel public adresat deputatilor de sustinere a legii anti-cianuri Comunicate si declaratii de presa privind pozitia Dacianei Sarbu alaturi de Ministerul mediului si dezvoltarii durabile, precum si de Greenpeace, in demersurile acestora de a opri procedura de obtinere a acordului de mediu pentru proiectul minier Rosia Montana.

 

Sustinere a unei prezentari referitoare la cazurile Rosia Montana si accidentul ecologic de la Baia Mare, in cadrul deplasarii organizate de Parlamentul European in China

 

Scrisoare adresata presedintelui Romaniei pentru nepromulgarea legii vanatorii

 

Solicitare adresata primarului general Sorin Oprescu, de elaborare a unei strategii ecologice a Bucurestiului