“Cavalerii Verzi” din Hunedoara au castigat concursul national “Scoala lui Andrei”

Din comunicatul oficial al competitiei:

„Echipa ‘Cavalerilor Verzi’ de la Scoala generala nr. 11 din Hunedoara a castigat concursul national eco-civic “Scoala lui Andrei” organizat de Petrom in perioada 22 aprilie – 1 iunie. Competitia s-a adresat elevilor si profesorilor din toate cele 11.500 de scoli generale din Romania. Peste 4.300 de elevi, coordonati de 238 de profesori dornici sa protejeze mediul si comunitatea in care traiesc, au concurat pentru premiul cel mare.

Cele 189 de proiecte inscrise in competitie au fost evaluate si votate de un juriu format din: Daniela Calugaru – reprezentant al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Mona Nicolici – CSR Manager si Purtator de Cuvant Petrom, Daciana Sarbu – europarlamentar, Aurora Liiceanu – psiholog, Sorin Mierlea – reprezentant al societatii civile, Presedintele Asociatiei Nationale pentru protectia Consumatorilor, Melania Medeleanu – jurnalist Realitatea TV, Tana Pazara – jurnalist Super Kids si Ruxandra Paslaru – jurnalist National Geographic Kids.  

In urma jurizarii, echipa „Cavalerilor Verzi” de la Scoala generala nr. 11 din Hunedoara s-a clasat pe locul I cu proiectul „Impreuna putem proteja Gradina Castelului Corvinilor”. Proiectul castigator propus de cei 35 de elevi coordonati de profesorul Gabriel Ilies vizeaza protejarea Gradinii Castelului Corvinilor,  emblema oraşului Hunedoara si unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Sud Estul Europei. Proiectul presupune ecologizarea si securizarea zonei si transformarea acesteia intr-un parc cu alei si cu spatii special destinate activitatilor educative pentru copii. Petrom va finanta implementarea proiectului castigator cu 10.000 de euro. Mai mult, Petrom va premia scoala castigatoare cu 15.000 de euro care vor fi folositi pentru amenajarea curtii scolii si cu becuri economice pentru 1 an. Elevii de pe locul I vor pleca in tabara educationala “Tara lui Andrei” organizata de Petrom in aceasta vara in statiunea Durau din judetul Neamt, iar profesorul coordonator va fi premiat cu un laptop.

072

Pe locul II s-a clasat Scoala Generala Boiu, judetul Mures, cu proiectul „Agricultura ecologica- sanatate pentru pamant, sanatate pentru noi”. Echipa de pe locul II va primi din partea Petrom un premiu in valoare de 4.000 de euro, bani care vor fi folositi pentru dotarea scolii sau amenajarea curtii, profesorul coordonator va fi premiat cu un laptop, iar elevii din echipa de proiect vor primi cate o bicicleta.

Pentru locul III au fost desemnati, la egalitate de puncte, doi premianti: echipa de la Colegiul National Mihai Viteazul, Slobozia, cu proiectul „Impreuna reusim, orasel sa construim!” si echipa de la Scoala cu clasele I – VIII din Ruginoasa, judetul Neamt, cu proiectul „Soare si Sanatate”. Petrom va premia fiecare echipa de pe locul III cu 3.000 de euro pentru dotarea sau amenajarea scolii, cu ghiozdane si rechizite scolare pentru elevi si cate un laptop pentru profesorii coordonatori.

Concursul „Scoala lui Andrei” s-a desfasurat in cadrul platformei on-line www.taraluiandrei.ro, un loc de intalnire pentru toti elevii si profesorii din scolile generale din Romania dornici sa protejeze mediul si sa sprijine comunitatile in care traiesc. Printre cele 189 de proiecte inscrise in concurs se regasesc propuneri precum amenajarea unei gradini eco in cadrul scolii, renovarea Dispensarului Comunal, reamenajarea Oraselului Copiilor, protejarea monumentelor istorice, a parcurilor nationale, modernizarea retelei de iluminat a orasului sau micsorarea pericolului alunecarilor de teren intr-o zona de risc”.

Felicitari castigatorilor si tuturor participantilor!

Publicitate

2 gânduri despre ““Cavalerii Verzi” din Hunedoara au castigat concursul national “Scoala lui Andrei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.