Problema dublului standard si solutiile unilaterale

Cred in continuare ca nu initiativele unilaterale, ci actiunea comuna la nivelul Uniunii Europene este cea mai potrivita solutie la problema dublului standard in calitatea produselor in Est fata de Vest. De aceea am propus ca testarea comparativa a produselor sa se faca peste tot sub coordonare europeana, de aceea am sugerat ca un tip de agentie care sa controleze calitatea alimentelor din punctul de vedere al uniformitatii ei pe teritoriul UE ar putea fi utila.
Egalitatea consumatorilor pe piata unica trebuie aparata solidar. Problema e comuna pentru toate statele din Est, motiv pentru care si solutia ar trebui sa fie comuna, in opinia mea.
M-a intrigat insa propunerea sugerata de premierul slovac, a unei initiative cetatenesti europene pe acest subiect, care sa solicite Comisiei Europene sa propuna legislatie pentru rezolvarea problemei.
Conform regulilor europene, o initiativa cetateneasca trebuie sa fie sustinuta de cel putin un milion de cetateni ai UE, provenind din cel putin 7 state membre.
Oare cati romani ar fi dispusi sa participe la o astfel de actiune? 

http://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/slovakia-threatens-unilateral-action-over-food-quality-crisis/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.