Europarlamentarii PSD: „Romania risca procedura de infringement din cauza Codului Muncii”

„Laszlo Andor, comisarul european pentru Ocuparea fortei de munca, Afaceri Sociale si Incluziune sociala, a declarat la intalnirea delegatiei PSD din Parlamentul European ca Uniunea Europeana este ingrijorata de modificarea Codului Muncii de catre executivul de la Bucuresti.

 

In acest context, a avut loc intalnirea dintre europarlamentarii PSD si comisarul european. Europarlamentarii social-democrati au prezentat punctul de vedere al PSD cu privire la neregulile formei Codului Muncii pe care Guvernul isi angajeaza raspunderea. La aceasta intalnire, comisarul a transmis 3 informatii importante:

 1. Comisia Europeana face deja o ancheta cu privire la continutul Codului Muncii propus de Guvern, pentru a verifica ce este si ce nu este conform cu legislatia europeana.
 2. Comisarul Andor s-a declarat profund ingrijorat cu privire la problemele dialogului social din Romania (dialogul foarte dificil cu sindicatele si cu patronatele)
 3. In fine, comisarul a informat delegatia PSD ca se ia in calcul initierea procedurii de infringement pentru Romania, pornindu-se de la aceasta problema a absentei dialogului social.

 

László Andor si-a exprimat, de curand, ingrijorarea fata de cresterea ratei somajului in Europa, cu atat mai mult cu cat 1,3 milioane de someri sunt tineri care nu  au avut niciodata sansa sa acumuleze experienta de munca.

Romania nu are o piata a fortei de munca rigida, care sa presupuna o flexibilizare masurata in pierderea protectiei sociale si in cresterea somajului. Europarlamentarii PSD considera, dimpotriva, ca in loc sa modifice Codul Muncii cu riscul declansarii unor proceduri periculoase pentru Romania, Guvernul ar fi trebuit sa reduca impozitarea muncii si sa ii stimuleze pe cei care angajeaza tineri. Deblocarea posturilor pentru tinerii absolventi, reducerea graduala a CAS cu 10% inca din 2011, scutiri de taxe pentru noii angajați, plata datoriilor statului catre firmele private, transformarea varstei de pensionare din obligatie in drept sau deblocarea absorbtiei de fonduri europene sunt solutiile de care este nevoie in prezent”.

 

3 gânduri despre “Europarlamentarii PSD: „Romania risca procedura de infringement din cauza Codului Muncii”

 1. Pai, inainte sa ne scuteasca de taxe si sa reduca CAS-ul, trebuie sa ne creeze ceva locuri de munca, noua, tinerilor absolventi. Eu am 24 de ani si muncesc in Anglia impreuna cu sotia de ceva vreme. Eu pe santier ea ospatarita. Nu e ceva anormal pentru un tanar roman sa muncesti in strainatate pe santier sau in restaurant, dar cand ai absolvit Facultatea de Matematica si Informatica Universitatea Bucuresti, fost olimpic si unul dintre castigatorii concursului de matematica Kangourou in timpul liceului sa faci munca de jos la lopata in Anglia din cauza ca Romania nu mi-a oferit nimic ca tanar absolvent e strigator la cer si frustrant.

  P.S. Romania mi-a oferit totusi ceva: Un sut in fund!

 2. Buna ziua,

  Va scriu avind mica speranta ca ar putea fi luata in consideratie propunerea mea. Cred ca cineva care are posibilitatea propunerii unor legi ar putea lua unele masuri cu privire la mame si la timpul pe care acestea il pot petrece cu proprii copii. Eu sunt mamica a trei fetite si sunt foarte constienta ca in scurt timp va trebui sa ma intorc la serviciu si timpul pe care il voi putea petrece cu ele va fi foarte scurt. Problema nu este cine va ramane cu ele acasa, ci cum le voi oferi educatia pe care imi doresc sa o primeasca daca nu imi voi petrece nici macar un sfert dintr-o zi cu ele. Poate ca ceea ce spun nu este o problema majora, dar cred ca educatia copiilor si atentia parintilor influenteaza foarte mult dezvoltarea psihica a oricarui copil. Ceea ce imi doresc defapt este ca parintii sa aiba posibilitatea sa lucreze cu program redus sau in ture, fara teama de a-si pierde locurile de munca. Stiu ca Romania este o tara cu posibilitati reduse si deaceea ma adresez dumneavoastra, stiind ca puteti pleda pentru astfel de schimbari in fata Parlamentului European.

  Va multumesc,
  Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.