Inspiratie

stockholm

Fotografia de mai sus reprezinta orasul Stockholm vazut de sus.

Noua „capitala verde” a Europei pentru anul 2010 are 800 de mii de locuitori si 95% dintre acestia traiesc la o distanta mai mica de 300 de metri fata de un spatiu verde. 30% din suprafata totala a orasului e ocupata de parcuri.

Cum s-a ajuns aici?

Politicile ecologiste au fost integrate in fiecare gest sau strategie administrativa.

Comisia Europeana, care acorda anual acest titlu, spera ca exemplul Stockholm sa inspire cat mai multe orase europene. Iar cuvantul este excelent ales…

Publicitate

4 gânduri despre “Inspiratie

 1. Este visul oricarui ecologist sa traiasca intr-un oras eco. Din pacate „verdele viitorului” incepe sa se instaleze comod.
  Blocurile comuniste au dat tonul politicii gri si ma intreb cat timp si pana unde vor merge lucurirle?!

  victorperdevara.wordpress.com

 2. Am avut peste 200 ha de teren, ce au apartinut Universitatii Agricole, o parte din plamanul verde al capitalei. Prin stiu eu ce inginerie ilicta, sau legala, dar ilogica pentru marea masa a populatiei, a ajuns teren de constructie pe mana unui nume greu in afaceri. Nu ar fi fost corect, ca acel teren sa fi ramas ceea ce a fost, iar renumitul afacerist sa-si mute fundul, ceva mai departe de zona betonata a capitalei?. Probabil si el considera corecta remarca, dar cand vine vorba de profit, nu are scrupule.Nu au avut scrupule, nici cei care aveau in pastorire ferma, de la care, nu se astepta un asemenea demers absurd. La ce sa te astepti de la oameni de doi bani, pusi in functii care inobileaza?. La un derapaj lamentabil…… numai ca nu de putine ori, sugruma dreptul generatiilor viitoare- dealtfel neputincios – de a avea o perspectiva mai sanatoasa.

 3. pe noi nimic nu ne inspira. la noi functioneaza parul si constrangerea.
  daca ar fi dupa mine, as semna cate un acord cu FMI in fiecare an si as dori sa fim monitorizati de CE sub toate aspectele si pe toate domeniile guvernarii

 4. Când priveşti mai de aproape, parcurile nu mai par atât de mari.
  Stockholm, Sweden

  De sus nici Bucureştiul nu se vede ca o rană antropică, se confundă cu despădurirea sudului României.
  Bucureşti

  Blocurile acelea care sunt cu bulină şi nu au nici o chemare din punct de vedere arhitectural, poate ar trebui să fie cumpărate de primărie, dărâmate şi făcute parcuri, dezvoltând capitala în sud, dar nu aşa înghesuit precum se construieşte la noi. Ar fi îndeajuns o lege care să spună că fiecare imobil nou-construit ar trebui să aibă două etaje de parcări şi 75% spaţiu verde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.