Dublul standard in calitatea alimentelor si cele doua viteze ale UE

EP-051648A_FoodstuffsIn contextul in care se discuta despre ‘Europa cu doua viteze’, tema dublului standard in calitatea alimentelor devine cu atat mai relevanta.

Avem deja doua categorii de cetateni in Uniunea Europeana?

Avem in spatele aceleiasi etichete doua versiuni diferite de Europa?

Este acesta viitorul catre care ne indreptam, la toate capitolele, in urma unei eventuale oficializari a acestor doua viteze?

Am discutat astazi la Bruxelles, la dezbaterea pe care am initiat-o, despre un subiect care priveste, intr-un fel, si viitorul Europei.

Mai multi colegi din Cehia, Slovacia, Croatia au vorbit deschis despre modul cum e receptata aceasta problema de cetatenii din tarile lor. Exista preocupare si exista dorinta ca toti consumatorii europeni sa fie tratati cu acelasi respect si sa se bucure de aceleasi drepturi oriunde in UE.

Directorul Administrației Sanitar-Veterinare si pentru Alimente din Slovacia a prezentat unul dintre studiile comparative realizate de aceasta instituție, ce a fost discutat si la reuniunea Consiliului ministrilor Agriculturii din UE din 6 martie; din datele tehnice au rezultat diferente de calitate sau gramaj pe grupe alimentare comercializate in Europa de Est:
„Cel mai important este consumatorul european, care are tot dreptul sa se intrebe de ce se confrunta cu aceasta problema”.

De acord cu domnia sa.

Important e ca semnalul nostru sa aiba ecou mai departe si institutiile europene sa vina cu solutii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.