Presa europeana, despre tema dublului standard in calitatea alimentelor

Media europeana a acordat, pe parcursul ultimelor saptamani, atentie speciala temei diferentelor calitative Est-Vest la nivelul produselor alimentare, in contextul evenimentului organizat pe 11 aprilie la Bruxelles.

Platforma europeana de stiri Euractiv.com aminteste despre studiul realizat de guvernul slovac, in urma caruia au fost identificate diferente calitative intre produse comercializate in Slovacia si Austria. “De mai multi ani exista speculatii despre fenomenul dublului standard, in urma caruia companiile multinationale vand produse sub aceleasi marci si cu aceleasi ambalaje, dar cu ingrediente diferite. Daciana Sarbu, vicepresedinta a Comisiei de Sanatate publica din Parlamentul European, a declarat pentru euractiv.com ca ar trebui ca fenomenul sa fie investigat de Comisie pentru a verifica daca aceasta diviziune Est-Vest este reala:

‘Daca este, ar trebui luate masurile adecvate la nivel european pentru a pune capat aceastei situatii. E vorba de un principiu, si de dreptul tuturor consumatorilor de a fi tratati egal, oriunde s-ar afla in UE’, a aratat eurodeputata socialista”.

“Guvernele ceh si slovac, precum si multi europarlamentari sunt interesati de aceasta tema”, subliniaza articolul publicat de site-ul croat de stiri DNEVNIK.HR, care adauga: “Masa rotunda din Parlamentul European cu titlul “Stop dublului standard in calitatea alimentelor in UE”, organizata de eurodeputata din Romania Daciana Sarbu si eurodeputatul ceh Pavel Poc, a subliniat problema reprezentata de acest tip de standard”.

Un studiu confirma zvonurile despre dublul standard din magazinele alimentare ale UE”, titreaza site-ul finlandez de stiri UUSI SUOMI, care subliniaza ca reprezentantii Slovaciei si Cehiei au adus tema in atentia Consiliului European, iar Comisia a promis sa actioneze. Articolul mentioneaza de asemenea ca “mai multi europarlamentari est-europeni au cerut clarificarea situatiei reale si rezolvarea problemei, printre acestia numarandu-se eurodeputata din Romania Daciana Sarbu, care a intrebat pe Twitter: Avem deja in UE doua categorii de cetateni?”.inegalitati alimentare.png

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.