Cetatenii Uniunii asteapta solutii clare din partea Comisiei

Salut faptul ca dublul standard in calitatea produselor comercializate in UE a devenit o tema de dezbatere chiar in plenul Parlamentului European, cu participarea reprezentantilor Comisiei. E un prim semnal ca tema nu mai este ignorata.

Chiar daca nu toate tarile din Est au realizat studii comparative, avem destule dovezi ca fenomenul este real si nu poate fi negat.

Cetatenii Uniunii asteapta solutii clare din partea Comisiei.

In tarile central si est-europene traiesc cetateni europeni, care au dreptul la respect din partea producatorilor, dar si din partea institutiilor UE.

Comisia si Consiliul nu pot lasa rezolvarea problemei pe seama producatorilor. Avem si alte exemple ca auto-reglementarea nu functioneaza ca solutie.

Institutiile europene sunt cele care trebuie sa garanteze ca tuturor cetatenilor le sunt respectate drepturile, ca TOTI consumatorii beneficiaza de tratament egal pe piata interna a Uniunii, ca nu sunt impartiti pe categorii in functie de tara unde traiesc.

Producatorii folosesc diverse explicatii pentru aceste diferente, dar este clar ca la mijloc se afla o nedreptate. Aceasta nedreptate poate si trebuie eliminata prin reglementari mai bune.

Asteptam cat mai curand aceste reglementari, pentru a pune capat unei discriminari grave.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.